Klassinen vyöhyketerapia
Klassisessa vyöhyketerapiassa käsitellään jalkapohjien heijastealueita, sekä käsiä ja korvalehtiä. Hoito on miellyttävä ja kokonaisvaltaisesti kehoa rentouttava.
Vyöhyketerapiaa voidaan suositella monenlaisiin vaivoihin.
Yleisimmät vaivat naisilla
- Hormonaliset häiriöt, uupumistilat, unettomuus, vaivat joihin ei löydy selitystä
- Maha- ja suolisto-ongelmat, virtsatievaivat
- Tuki- ja liikuntaelinvaivat, osteoporoosi
- Aineenvaiduntaan liittyvät ongelmat
- Hormonaaliset ongelmat
- Lapsettomuus
Hoito soveltuu myös vauvojen koliikkivaivoihin
Yleisimmät vaivat miehillä
- Tuki- ja liikuntaelinvaivat,
- Ongelmat verenkierossa
- Eturauhasvaivat
- Unettomuus
- Maha- ja suolisto-ongelmat, erilaiset tulehdustilat
Heijastekipu voi johtua:
- jonkin elimen liika- tai vajaatoiminnasta
- jännityksestä (lihasjännitys tai stressi)
- kehon liikarasittuneisuudesta kipu voi olla myös alkavan tai jo olemassa olevan sairauden merkki
Parasta ja helpointa on hoitaa terveyttään ennaltaehkäisevästi. Vyöhyketerapia on ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa ja hoidossa voi käydä vaikka ei kärsisi mistään erityisestä vaivasta. Vyöhyketerapia on itsessään kokonaisvaltainen hoitomuoto ja sen kanssa samanaikaisesti käytettävistä hoidoista voi kysyä vyöhyketerapeutilta.
Vyöhyketerapiahoito saa aikaan mm. elimistön puhdistumista. Keho laittaa kuona-aineita liikkeelle ja tästä voi joskus aiheutua oireita ja hoitoreaktioita, joko käsittelyn aikana tai sen jälkeen. Aluksi olo voi tuntua tilapäisesti huonommalta. Tällainen reaktio on merkki paranemisprosessista. Käsittelyn jälkeen olisikin hyvä kuunnella itseään ja kehoaan. Veden juominen auttaa kuona-aineiden poistumista. Käsittelyn aikana keholle annetut signaalit pyrkivät tasapainottamaan
elimistön tilaa.
Vasta-aiheet hoidolle
Vasta-aiheet vyöhyketerapialle ovat syöpä, elinsiirrot, tahdistin, verisuoniproteesit, kuume ja tulehdussairaudet, päihteet ja voimakkaat mielenterveysongelmat sekä suuret leikkaukset,
jotka ovat tehty lähiaikoina, myös raskauden 3 ensimmäistä kuukautta on suositeltavaa olla tulematta hoitoon. Jos sinua epäilyttää tulla hoitoon, varmista vielä omalta hoitavalta lääkäriltäsi, sopiiko hoito sinulle.